top of page

ACTIVITATS D'ESTIU 2021

Aquest mes de juliol el Centre d’Esplai Joan Suñol ha realitzat les seves esperades activitats d’estiu. Per fi! Després d’un estiu sense poder gaudir de colònies, camp de treball i rutes; els infants i joves del centre han pogut participar de les activitats amb més ganes que mai!


A continuació teniu una breu explicació i algunes fotografies de cada una d’elles. Esperem que les gaudiu!



COLÒNIES PRIMER TORN – TORN-A HONPUH


Dotze dies de noves experiències, activitats, amistats i somriures. Així han estat les colònies del primer torn del Centre d’Esplai Joan Suñol a la Casa de Colònies Teresa Espona de Viladrau. Però sobretot, han estat dotze dies de creixement i d’aprenentatge constant.


Per molts dels infants ha estat el primer cop de moltes experiències: dormir més d’una nit fora de casa, cuidar de l’espai on vivim, tenir cura del grup, ajudar als companys quan ho necessiten i fer una pila d’activitats innovadores en un entorn privilegiat. Tots aquests aprenentatges ja no s’obliden i estem segurs que, d’alguna manera, es posaran en pràctica, també, en el seu dia a dia.


Uns dies plens de màgia on vam poder conèixer a la Fausta i al Donatello i els vam ajudar a recuperar la caixa de Honpuh. Aquest bé preuat contenia els mals de tot el món i la Débora i en Narcís els volien robar! Sort que els vam ajudar i així en Kronos (o com ell es deia a si mateix “Kranas”) va poder quedar-se tranquil!

Vam viatjar per tot el món fent gimcanes, jocs d’aigua, una remuntada de riu i moltes altres activitats que ens van ajudar a recuperar la calma del planeta!


Feliços d’unes colònies inoblidables que, com bé vam cantar durant dies en la cançó de torn “sempre que tu vulguis ho recordarem”. Us esperem amb moltes ganes per engegar un nou curs d’esplai amb tots vosaltres!



COLÒNIES SEGON TORN – INVENIEMUS ARTEM


Un any complicat però unes grans colònies de segon torn! I és que enguany tots i totes les participants d’INVENIEMUS ARTEM hem gaudit a més no poder d’aquestes colònies!

Hem viscut 12 dies on hem rigut, jugat, banyat, gaudit, aprés, cantant… Cada un dels infants de les colònies s’ha esforçat en tot moment per poder disfrutar de cada part de les colònies.


Aquest any hem viatjat per diferents països d’Europa, ajudant a la Harlett a trobar totes les obres d’art que havien estat robades per l’Ande i el Rendo. Sort hem tingut, també, de la Brenda que gràcies a ella hem aconseguit el nostre objectiu. I tot això, ho hem fet mentre ajudàvem a diferents persones a reconciliar-se amb l’art!


Tot i haver estat unes colònies diferents hem descobert coses noves que ens han encantat. Perquè qui no gaudia en anar al riu? O dutxar-se amb més temps i més aigua calenta?


Els monitors i monitores, ajudants, xofer i responsable; us volen agrair de tot cor la vostra entrega en aquestes colònies. Han estat unes colònies fantàstiques i això és gràcies a totxs!! Bon estiu i cridem ben fort “INVENIEMUS ARTEM”!



CAMP DE TREBALL – SCAMPING TIME


Tots els membres de l’activitat d’estiu, tant monitores com infants, coincidiríem en dir que van ser 12 dies únics i irrepetibles.


Enguany el Camp de Treball s’ha situat a Corró d’Amunt, en un terreny d’acampada molt ampli i envoltat de natura que ens oferia la possibilitat de dur a terme una gran tasca de prevenció d’incendis dins el bosc dels voltants. Així doncs, cada matí, el súper grup d’infants dedicava dues hores a netejar el bosc tot recollint branques i troncs secs que necessàriament havien de ser retirats de la zona per a evitar el creixement ràpid de possibles incendis. La veritat és que el grup, demostrant una gran cohesió i sempre motivat, va treballar moltíssim i va fer una neteja exhaustiva de la zona.


Després d’haver treballat, gaudíem d’una estona de remullada i jocs d’aigua ben necessària per passar la calor. I, la resta del dia es participava de les activitats proposades per l’equip educatiu, sempre amb gran predisposició i ganes de passar-ho bé. No podem oblidar, però, que les coses no eren tan fàcils… Ens havíem trobat dins una societat en la que tot es movia a través del temps, de manera que si no gestionàvem bé el nostre… Podíem acabar bastant malament!


Només em queda donar les gràcies a tot Scamping Time per la màgia que es va crear, el gran grup que es va formar i la confiança que els infants van dipositar en l’equip. Sense vosaltres no ens ho haguéssim passat ni la meitat de bé! Espero que tots i totes puguem recordar l’experiència amb molta estima i un somriure ben gran. Ara a gaudir de la resta d’estiu!



RUTES – IFASTEIA PERFUGITUM


Tot va començar un dimarts de juliol, quan tota una colla vam agafar un bus cap a Olot. A l’arribar, vam dirigir-nos cap al càmping la Fageda, el que seria el nostre campament base durant 12 dies genials. El camí ja va ser una mica complicat perquè feia molta pujada, així ens vam poder imaginar i preparar pel que vindria!


El dia següent, ja vam començar amb les rutes, una excursió pel volcà del Cabrioler i els seus entorns. L’endemà, després de fer una llarga excursió, vam fer una passejada per Olot on vam poder comprar el berenar, que va ser tan sa com s’esperaven els monitors… El 4rt dia, va ser un dia especial. Vam fer vivac a Castellfollit de la roca, però va sorgir un petit imprevist… Es van encendre els aspersors a les 5 del matí!!! Tot i tornar al càmping abans de l’esperat i ben mullats…, no ens va impedir continuar al 100% amb les rutes.


Els següents dies vam anar a Santa Maria de Batet, Sant Privat d’en Bas, on vam gaudir dels gorgs, Sant Joan de les Fonts, vam pujar el volcà Santa Margarida i el volcà Croscat. I la última excursió als aiguamolls de la Moixina. Uns paisatges espectaculars, com diu la cançó de torn, “els volcans, rius i gorgs, m’enamora la garrotxa” !!!

També vam tenir uns dies de descans, on les rialles i la piscina no hi van faltar. I no ens oblidem de les reflexions dels nostres bons dies i bones nits, on ens hem conegut tots una mica més. Ahh!!! Vam cuinar tots els menjars nosaltres!! (amb una mica d’ajuda dels monitors, clar…).


Unes rutes que no oblidarem mai, IFASTEIA PERFUGITUM per sempre!


Genís Ventura – (jove i participant de les rutes 2021)







bottom of page