top of page

Com a centre d’esplai estem connectats amb altres entitats que ens ajuden i ens fan créixer dia a dia. Seguidament us farem una breu explicació de totes elles.

mcecc

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans és una federació de la Fundació Pere Tarrés que uneix a centres d’educació en el lleure presents a les diferents diòcesis catalanes. El MCECC organitza diferents esdeveniments on el nostre centre d’esplai hi és present, en són exemple: la Troca Jove (excursió amb joves i adolescents), la Trobada General de Monitors/es, l’AGO (Assamblea General Ordinària)…

En els següents enllaços podeu consultar més informació sobre l’entitat: Web / Instagram / Twitter / Facebook

ZONA 5

La federació del MCECC divideix a tots els esplais per territoris; el nostre centre pertany a la Zona 5, la qual acull 13 esplais de Sant Andreu, Nou Barris, Sant Martí, el Clot, la Sagrera i Poblenou. Aquí, juntament amb els altres esplais, es comparteixen experiències i vivències relacionades amb l’esplai i l’educació en el lleure. Amb aquests esplais veïns, per exemple, es fan reunions mensuals per part dels responsables de la Zona, jornades formatives sobre la nostra tasca educativa i sopars lúdics com a punt de trobada. També, de la mateixa manera que la Troca Jove, hi ha la Trinfa: una trobada d’infants i joves dels 13 esplais que conformen la Zona 5.

Aquí podeu veure més concretament la Zona 5: Web Instagram

Els monitors i monitores dels esplais de la Zona 5 al sopar d’inici de curs.

JELL

Jesuïtes Educació en el Lleure és un moviment que agrupa 9 centres d’esplai que estan vinculats a la Companyia de Jesús (C.E. Lluís Maria Chanut, Centre d’Esplai Loiola, CIM, Estiu Claver, GCCC, Ilelà, Casal “Al Vent”, Sant Ignasi de Loiola, C.E. Joan Suñol). Des d’aquesta agrupació, busquem de millorar el treball de la fe i la interioritat, tant dels infants i adolescents com dels monitors/es, la qualitat pedagògica en les activitats i projectes i enfortir els vincles entre els propis esplais.

 

Aquesta agrupació ens aporta diverses eines per la transmissió de valors i d’espiritualitat als nostres infants i joves; un exemple n’és l’elaboració del quadern “Els Binomis del JELL”, publicat al 2019 dins de la col·lecció EIDES.

En els següents enllaços podreu saber-ne més sobre el JELL: Instagram / Binomis del JELL

CCSPCC

La Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot, és un conjunt de persones, de totes les edats d’aquest barri de Barcelona, que viuen la fe de manera ben diversa: la catequesi d’infants, els esplais, el grup de Gospel, la Pregària de Taizé, Projecció,… són alguns dels grups que en formen part. El fet de formar part d’aquesta comunitat enriqueix a l’esplai en termes de fe i creença en una educació en el lleure. Aquesta comunitat també té un altre esplai anomenat Centre d’Esplai Lluís Maria Chanut, situat al barri de Sant Roc de Badalona, amb qui compartim jornades d’esplai i celebracions diverses.

Podeu entrar als següents enllaços per informar-vos sobre la CCSPCC: Web Twitter

Els següents són sobre el nostre esplai germà Chanut: Twitter Instagram Facebook

BARRI DEL CLOT – EAMP 

El Casal de barri Espai Antoni Miró Peris, del Centre Cultural de la Farinera del Clot, és un altre equipament connectat amb l’esplai. Aquest treballa per dotar de recursos útils a les entitats del barri del Clot, com al nostre centre, a més de col·laborar activament en la coordinació de les activitats que es generen.

Dins d’aquest marc, l’esplai Joan Suñol hi participa en les celebracions del barri, com ara a la Festa Major al novembre en activitats com l’Strambòtik Prix i les paradetes del Parc del Clot, o bé disfressant-nos per la rua de Carnestoltes del Clot.

Si voleu saber-ne més, aquí teniu els següents enllaços: Twitter Web Facebook Instagram

bottom of page