top of page

ACTIVITATS D'ESTIU 2019

Aquest mes de juliol el Centre d’Esplai Joan Suñol ha realitzat les seves esperades activitats d’estiu. A continuació teniu una breu explicació i algunes fotografies de cada una d’elles. Esperem que les gaudiu!COLÒNIES PRIMER TORN – TORNA-IA


Enguany, els més menuts de l’esplai hem gaudit d’unes colònies fantàstiques envoltats d’un paratge immillorable, la casa de colònies Teresa Espona, a Viladrau.


Immersos en les aventures de la Lilo, la Nauidu i el Tui per l’illa de Motonui hem gaudit d’infinitat de jocs i tallers! 12 dies acompanyant les peripècies de la Lilo per trobar el cor de Te-Fiti. Per sort, la Te-Ka i els Coquitos no ens van aturar i vam poder aconseguir l’objectiu!


I com cada any, no podia faltar la piscina!! Com veieu a les fotografies, no ens agrada massa la piscina… En aquestes colònies hem fet nous amics, hem après a compartir, a saber guanyar i perdre, i sobretot a gaudir de la Natura que envolta la casa! Vam fer una excursió al Castell de Taradell, i vam veure que malgrat l’esforç, va valdre la pena, quines vistes! Amb quines ganes esperàvem el dia dels jocs d’aigua, la guerra bruta i les gimcanes!


Els monitors i ajudants ens han fet cridar, ballar, aprendre i reflexionar! Cada nit fèiem un petit moment de descans per pensar com havia anat el dia, ens ajudava a dormir més bé.

Només podem dir que aquestes colònies han estat fantàstiques! Esperem veure-us a tots l’any que ve per viure noves experiències!
COLÒNIES SEGON TORN – YGGDRAUSIL


Les colònies del II torn són sens dubte un moment especial per infants, famílies i equip educatiu que hi han format part. 12 dies plens d’experiències, d’aprenentatge, de noves amistats i de creixement personal. Hem pogut gaudir d’un entorn màgic i tan especial pel nostre esplai, com és la Casa de Colònies de Viladrau.


Aquest any hem gaudit de l’allotjament a l’Hotel Valhalla, per on han passat Déus vikings i personatges molt entrenyables. Hem descobert l’arbre de la vida de la cultura vikinga i hem lluitat com autèntics herois al Ragnarok.


Desitjar als nois i noies de 1r de l’ESO, pels quals han estat les seves últimes colònies, que no oblidin mai tot el que han après i crescut durant el transcurs de totes aquestes activitats d’estiu a l’esplai, i que aquesta nova etapa que comencen, que la visquin amb il·lusió i ganes de seguir creixent.


Us deixem un petit recull fotogràfic del qual han estat aquestes colònies.
CAMP DE TREBALL – VINYA’T A MUNTATOPIA


Aquest any al Camp de Treball hem repetit destí, hem estat 12 dies genials a la masia La Muntada, situada dins del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, als peus de la Mola i al Montcau.


Ens hem volgut implicar de primera mà en el parc i la seva conservació, així doncs durant aquests 12 dies hem reconstruït fins a 4 barraques de pedra seca, fer-hi el camí d’accés a cadascuna d’elles i fins i tot crear el camí a un petit itinerari circular que les uneix totes. De la mateixa manera hem contribuït en El manteniment de les vinyes, també típic de la localitat. Després de suar el matí no ens venia Malament el banyet al gorg que cada matí ens dedicàvem! I tot seguit, a cuinar s’ha dit! Perquè si si, tal i com llegiu, tots els àpats cuinats per ells mateixos, i més que bé que vam menjar cada dia! També hem compartit moments tots plegats realitzant activitats de tot tipus, i excursions per la zona en la que hem pogut pujar La Mola, tot descobrint indrets com la Cova Simanya, El Morral del Drac i l’ermita de Santa Angès, tot i cadascun d’aquests llocs amb les seves peculiaritats que han fet de l’excursió un moment únic.


L’experiència ha estat molt enriquidora, hem après no només a conviure sinó a implicar-nos en el grup i desenvolupar la nostra autonomia, tot això gaudint de la companyia, de la natura que envolta la casa i fent del Camp de Treball un espai en el que com dèiem l’últim bona nit, sempre podrem tornar per recordar els bons moments que hi vam viure!
RUTES – EGUNA & GAUA


Aquest any, els joves de tercer i quart d’ESO del Centre d’Esplai Joan Suñol hem anat al País Basc per fer les tradicionals rutes. Enguany hem pogut gaudir dels paisatges, indrets i pobles que té el Camí Ignasià.


Com bé deia la cançó de torn, pobles com Navarrete, Laguardia o Genevilla han estat alguns dels que hem pogut visitar. Això sí, el que ha fet d’aquestes rutes una experiència inoblidable no només han estat els llocs increïbles per on hem pogut passar. Tots els moments de grup en els quals ens hem ajudat mútuament per arribar al nostre objectiu, ens han fet veure l’esperit que hi ha darrere de les rutes. Un esperit de solidaritat i ajuda que ens ha servit per arribar finalment al Santuari de Loiola; punt final del nostre camí.

Un camí de més de cent seixanta quilòmetres, on hem vist des de les vinyes de la Rioja a la platja de la Concha a Donostia, passant per les muntanyes basques o el monestir d’Arantzazu. Tot plegat, acompanyat dels valors que ens transmet l’esplai i que han convertit el grup de joves, monitors i monitores, en una petita família.


– Gerard Gríful (jove i participant de les rutes 2019)
I fins aquí el breu recull fotogràfic, esperem que hagueu gaudit del recull! Ens veiem a l’Octubre!コメント


bottom of page