top of page

SUMEM SOSTENIBILITAT A LA TROBADA DE MONITORS I MONITORES

El passat cap de setmana del 13 i 14 de maig no va haver-hi jornada d'esplai. Això és degut a què l'equip de monitors i monitores va assistir a la Trobada de Monitors i Monitores del MCECC. Més de 350 monitors i monitores dels Centres d'Esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés d’arreu de Catalunya i Balears s'han trobat durant aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en la 22a edició de la Trobada de Monitors i Monitores.


Tot plegat neix del MCECC, Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans, de la Fundació Pere Tarrés, una federació amb un bagatge de més de 60 anys que agrupa més de 200 centres i clubs d’esplai distribuïts entre les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, Castelló, les illes de Mallorca i Menorca i també el Principat d’Andorra. Els seus centres acullen prop de 25.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.500 monitors i monitores. I nosaltres, el Centre d'Esplai Joan Suñol, estem molt orgullosos de ser un d'aquests!


Voleu que us expliquem el nostre cap de setmana? Doncs bé, la trobada tenia un fil conductor, com fem durant el curs i l'estiu a l'esplai. Tot va començar amb un escenari postapocalíptic en què els participants són els protagonistes d’un programa de repoblació ecològica del planeta Terra. Així doncs, l'objectiu de la trobada ha estat el debat i la reflexió del paper dels joves en la transformació social i sobre l’emergència climàtica. A través de diverses activitats i formacions vam poder treballar diverses temàtiques que, ben segur, aplicarem a l'esplai i al nostre dia a dia.


També vam poder gaudir de diverses mostres de cultura popular i d'un concert de karaoke a la nit... que bé ens ho vam passar! Tot seguit, us deixem un recull d'imatges i vídeos que us ajudaran a fer-vos una idea del cap de setmana que vam passar com equip. Per cert... per si algú ho dubtava: vam aconseguir salvar el món unint totes les nostres forces!
Comments


bottom of page