top of page

QUÈ EXPLIQUEN ELS INFANTS DEL SUÑOL QUAN ESTAN DE COLÒNIES?

A l'esplai ens agrada molt marxar de colònies per l'estiu a la casa de Viladrau. Aquestes estan adreçades a nens i nenes des de primer de primària fins a primer d'ESO en dos torns diferents. Durant 12 dies realitzem una gran varietat d’activitats, excursions, tallers, gimcanes, jocs d’aigua, danses i cançons, etc. i totes elles motivades per una història que ens serveix com a fil conductor. També s’ofereixen moments de reflexió al matí i a la nit on s’aprofita per treballar amb el grup una gran quantitat de valors.


Ara, concretament, us volem parlar d'un aspecte característic de les colònies. A Viladrau, rebem i enviem cartes: tant les famílies com els infants us escriviu durant aquests dies tan especials. Hem fet un recull d'algunes d'aquestes d'estius passats... voleu saber què expliquen els nens i nenes quan són de colònies?​

Moltes cartes comencen amb un "M'ho estic passant molt bé" seguit d'un "estic fent amics i estic bastant bé", "aquestes colònies no estan malament, són guais!". També es parla del temps i del moment del dia preferit: "Fa molt sol i podem anar a la piscina", "avui hem anat a la piscina i ha sigut molt divertit".


Seguidament, alguns opten per fer una breu explicació de la història de les colònies, cosa que els motiva i els anima a seguir: "L'Astrid troba una nota i arriba a una tenda d'antiguitats on allà la dependenta li comença a dir que és l'escollida, la merliniana; això ho descobreix amb un anell màgic que li dona", "ha vingut el Harry Potter i l'Albus Dumbledore", "hi ha dos dolents que van raptar a la Kimiko i avui al matí el Dojo i la Hima s'han barallat. Llavors hem hagut de fer una batalla d'equip vermell contra equip blau", "tot està molt en perill, el Dumbledore ha mort i els Aurors no tenen director".


Es parla també d'algunes activitats en concret com ara la guerra bruta, la davallada de riu, les excursions i altres com jocs de nit, per exemple el joc del far, el teatre o la bandera. I, per acabar, s'explica el tancament del dia i els moments de reflexió: "El Bona Nit se m'ha va fer curt i gens pesat. Em vaig emocionar molt i vaig passar una bona estona amb tots", "per la nit ve una noia que es diu Agnès que té un diari. Cada matí i nit el llegim i després l'ajudem amb els seus problemes".


Si us sembla bé, ho deixem aquí, que tampoc volem desvetllar tota la màgia de les colònies... per saber més, haureu d'apuntar-vos i viure-ho de primera mà aquest estiu: les inscripcions ja estan obertes al web!


Per concloure, creiem que aquesta carta tan breu, escrita per un nen a les seves primeres colònies, ho diu tot:



bottom of page