top of page

L'ESPLAI JOAN SUÑOL CELEBRA 55 ANYS AMB UN DESIG: "SEGUIR COMPARTINT L'ESTIMA PEL PROJECTE"

Infants, adolescents, joves, famílies, amics i monitors i monitores. Tothom s'ha aplegat aquest mes de maig per celebrar els 55 anys d'història del Centre d'Esplai Joan Suñol de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot. La celebració a la mateixa escola dels Jesuïtes del Clot ha estat una jornada plena d'activitats, emocions i molts desitjos. I un de ben especial: "Seguir compartint l’estima pel projecte".

La celebració ha començat aquest dissabte 11 de maig a les 16:00 h amb una fira d’activitats dedicada als infants i joves de l’esplai. Després els assistents a la festa han pogut compartir els diversos jocs i tallers amb les seves famílies. Els pares, mares i amics de l’esplai han entrat a l’escola a partir de les 17:30 h i posteriorment han gaudit d’un berenar amb diverses paradetes preparat per les mateixes famílies de l’esplai.


Tot plegat, guiat pel desig de recuperar les espelmes del 55è aniversari, que es veu que s’havien perdut. Els infants, joves i famílies han construït un mapa conjuntament per trobar les espelmes i els monitors i els organitzadors de la festa han pogut aconseguir les espelmes desitjades.


La tarda ha continuat amb una eucaristia presidida pel jesuïta Enric Puig, un dels fundadors de l’esplai. La celebració ha comptat amb la participació de tot l’esplai amb la música, la decoració de l’altar, les pregàries, ofrenes i l’acció de gràcies.


"No deixeu d'aportar a l'esplai tot l'adob que necessita i de treballar totes les dimensions que li van donar vida"

Durant l’homilia, Enric Puig s’ha referit al “Regne de Déu” per parlar de l’esplai: “Al principi el constituïa un grup petit de persones i després ha anat creixent, sense arribar encara a la seva plenitud”.


Puig també ha tingut unes paraules especials per al Juanito, antic consiliari de l’esplai. “El nostre centre d’esplai porta el nom del jesuïta Joan Suñol que va ser gra de mostassa per molts d’altres que es van aixoplugar en les seves branques cercant respostes a les preguntes de sempre, a les preguntes de la vida", ha afirmat.


Del Suñol, Puig ha assegurat que no era un home "de quedar bé amb l'estil dominant", ni de "córrer acríticament darrere de les consignes generals". Una manera de ser de moltes de les persones "que han passat per aquest esplai". I, en aquest sentit, ha recordat: "Quan quatre o cinc nois vam decidir posar-nos en camí, vam voler fer alguna cosa que lentament ens apropes a viure amb dignitat la nostra condició de fills i filles de Déu i de ciutadans lliures de la nostra terra".



L'arbre, el centre d'esplai nascut d'aquella petita llavor, "s'ha fet gran i té llarga vida". Seguint la metàfora del gra de mostassa, Puig ha destacat que per l'esplai hi ha passat molta gent que l'ha cuidat en diferents etapes. I ha demanat: "No deixeu d'aportar-hi tot l'adob que necessita i de treballar totes les dimensions que li van donar vida". "Avui, vosaltres sou portadors de vida, de llum, d'esperança i de desig d'estimar", ha acabat referint-se als infants i joves de l'esplai.


A Puig també l’ha acompanyat l’actual rector de la Comunitat, Manolo Hernández; l’anterior consiliari del Centre, Pere Borràs; i el també jesuïta Pep Baquer.


“Volem continuar oferint una tasca gegant de servei als altres al nostre barri, amb la nostra empremta personal”

En el torn dels parlaments, el Roger, responsable del Centre, ha explicat com l’equip de monitors i monitores es va engrescar des d’un bon inici per preparar la festivitat. Unes ganes que, ha dit, són l’exemple de “22 joves que només volen agrair profundament la tasca de tots aquests anys”.


I en aquest agrair, el Roger s’ha referit a les famílies, per la confiança; als infants, per continuar escollint l’esplai malgrat les mil i una opcions a fer un dissabte a la tarda; a les persones que ho van fer possible en un inici i a tots els monitors i monitores que van continuar la tasca; a la Comunitat per l’acompanyament; a l’escola pel seu suport; i als jesuïtes, per ser “un far en aquest camí”.


Per al responsable de l’esplai, un aniversari també és un moment de compartir i celebrar. Celebrar, especialment, que “continuem oferint una tasca gegant de servei als altres al nostre barri, amb la nostra empremta personal”. S’ha referit a l’amor, la passió pel que fem, el respecte, la diversitat, la cura de la natura i, tot plegat, sota un referent clar: Jesús.


Les celebracions també volen desitjos. I en aquests, ha dit el Roger, l’esplai ho té clar: “Que seguim compartint l’estima pel projecte i que continuem celebrant-ho perquè veure’ns, compartir records i experiències ens fa créixer”.


Abans de les paraules del Roger, també han compartit els seus desitjos i experiències el grup de joves de Formació i el president de la Comunitat, Albert Florensa.


La jornada ha acabat amb tot l’equip de monitors i monitores del Centre damunt l’escenari per bufar les espelmes d’un pastís molt especial fet de caramels personalitzats per l’esplai. En acabar, tots els assistents s’han pogut emportar a casa un record d’aquest pastís en forma de bosseta amb petits caramels amb les imatges de l’escala, l’estrella i la muntanya.



댓글

댓글을 불러올 수 없습니다.
기술적인 오류가 발생하였습니다. 연결 상태를 확인한 다음 페이지를 새로고침해보세요.
bottom of page