top of page

EL GRUP DE JOVES VISITA 'VIDA DE DONES'


El passat dissabte 8 de maig el grup de Joves de l’esplai vam anar a la Fundació Foto Colectania per veure una exposició de fotografies titulada “Vides de dones”, de la fotògrafa Mary Ellen Mark; una dona que durant més de 50 anys va treballar com a fotògrafa, documentant en imatges diverses situacions, algunes d’elles molt dures, on les protagonistes gairebé sempre eren dones.


Totes les imatges que hi havia a l’exposició eren molt diverses entre elles, però totes tenien un aspecte en comú: retrataven la vida de les dones fotografiades de manera natural i sense alterar ni exagerar cap dels seus gestos. A l’exposició les fotografies estaven separades segons el lloc i el moment en el qual s’havien fet. Entre totes les imatges n’hi havia algunes que havien estat preses al pavelló 81, un pavelló psiquiàtric de l’hospital Estatal d’Oregon; altres mostraven la vida que portava una família a Los Angeles que vivia dins del seu cotxe, també hi havia una part de l’exposició destinada a fotografies de germanes bessones, una altra on es veia la manera de viure dels integrants d’un circ a l’Índia i també una secció on hi havia imatges de les Missioneres de la Caritat de la Mare Teresa a Calcuta, també a l’Índia. A més, al costat d’algunes imatges hi havia un text escrit per la Mary Ellen Mark on explicava el que estava passant en el moment de fer la fotografia, el context del moment i de la vida de les persones fotografiades o el procés creatiu que l’havia portat a obtenir aquells resultats.


Quan vam acabar de visitar l’exposició, tot el grup vam tornar a l’escola i vam poder compartir el que ens havia semblat l’exposició o si hi havia alguna imatge que ens havia cridat més l’atenció i per què. Realment crec que a tot el grup ens va agradar bastant l’exposició i en vam treure profit. Va haver-hi una opinió bastant plural al grup, a la majoria ens va agradar molt la naturalitat en totes les imatges i que ensenyessin el que estaven fent en aquell moment a través de la fotografia. Gràcies a la complicitat que tenien les protagonistes de les imatges amb la fotògrafa, a l’exposició no vam veure que cap persona que falsegés res, i crec que això feia que cadascú es sentís més a prop dels protagonistes de les imatges i s’imaginés el que estava passant en cada moment.


Personalment crec que va ser una molt bona activitat per fer i que tot el grup va poder extreure’n alguna cosa positiva. També crec que a tots ens va interessar i agradar molt l’exposició.

Comments


bottom of page