top of page

DESCOBREIX L'EXCURSIÓ D'INTROSPECCIÓ DE FLAMES

El passat mes de gener, els grups de Flames i Joves vam anar a Manresa. A més, vam tenir el plaer que ens acompanyés l'animador de la fe del nostre esplai: el Raul.



Amb ell vam fer la Celebració de la Paraula, on vam treballar la importància de reflexionar i dedicar-se temps a un mateix. El Raul ens va explicar qui era Sant Ignasi de Loiola i l'etapa de la seva vida que va passar a la cova de Manresa. Els mesos de reflexió en aquella ciutat li van permetre prendre decisions molt importants que li van fer replantejar el seu futur. Així doncs, els infants i adolescents van tenir una estona per pensar en ells mateixos; en les seves virtuts i les seves febleses, en els moments de reflexió que tenen en el dia a dia i, els més grans, en el nou paper que tindran dins l'esplai com a ajudants.


Diumenge al matí, Flames vam aprofitar per visitar la cova de Sant Ignasi. Quan aquest va ser ferit a la guerra, va passar dos mesos a la cova reflexionant sobre el seu futur i educant-se en la religió. Doncs, va prendre la decisió de dedicar la seva vida a difondre el missatge de Jesús, tot fundant la Companyia de Jesús. 



També, vam tenir la sort que la Isabel, treballadora del Santuari, ens expliqués la història de la Bíblia representada en els mosaics de l'església. Els preferits de Flames van ser dos.


D'una banda, la Teresa, l’Elsa, l’Alba i la Gina van triar l’escena de la creació. Un mosaic on es troben tots els elements creats per Déu ordenats segons els dies de la creació. Elles el van triar perquè els agrada l’harmonia en què es troben els animals i la quantitat de colors utilitzats. D’altra banda, l’Edna, la Sofia, la Lucia, l’Arnau, l’Hugo i el Cristian van voler destacar l’escena d'Adam i Eva, on Adam peca menjant-se la poma prohibida i Eva s’ho mira avergonyida. Els infants diuen que el que els va cridar l’atenció d’aquest mosaic va ser que era molt visual i que el missatge que vol transmetre és que al món hi ha gent egoista i gent que no ho és tant.



Per finalitzar la nostra estada a Manresa, vam fer una activitat en relació amb la creu i les seves parts. A la part superior, el cap, ens preguntem en què o en qui tenim fe i com la mantenim viva en la nostra rutina. Al centre , els braços, uns braços oberts a ajudar. Ens qüestionem a qui ajudem i per qui ens deixem ajudar. I, per finalitzar, a la part inferior, els peus, què és el que ens fa estar de peus a terra i mantenir-nos en el present?


Una excursió que ens va ajudar a pensar en nosaltres i continuar avançant en el present.



Teresa, Elsa, Alba, Gina, Edna, Sofia, Lucia, Arnau, Hugo, Cristian, Maria i Irene,

Flames 2023-2024

bottom of page