top of page

ACTIVITATS D'ESTIU 2022

Durant el mes de juliol, al Centre d'Esplai Joan Suñol s'han dut a terme diverses activitats d'estiu: dos torn de colònies, un camp de treball i unes rutes. Tot seguit us fem un recull d'aquestes:


Primer Torn - Maratulda Terrae


Un any més han tornat les colònies d’estiu del Centre d’Esplai Joan Suñol. Al primer torn ho hem fet amb ‘Maratulda Terrae’ i una història plena de màgia i sorpreses. En arribar a la Casa de Colònies Teresa Espona de Viladrau vam conèixer a l’Arthur i la Lola i, sense voler-ho, ens vam convertir en diminuts elfs. Al jardí secret vam descobrir uns petits éssers anomenats minimois que ens van demanar ajuda per sobreviure a les malignes formigues. Durant l’aventura, hem gaudit de gimcanes, proves complicadíssimes, reptes diversos, tallers i activitats a la piscina o al riu. I no ho hem fet sols! Els 12 dies han estat una oportunitat perfecta per conèixer nous amics i amigues amb els qui hem rigut, hem compartit i hem jugat. Amb ells i elles hem après un munt de coses i, de totes aquestes noves experiències, en guardarem grans records. I no només això! Les colònies ens han servit per guanyar autonomia, treballar en equip, aprendre a tenir cura de l’espai on vivim i cuidar la natura. Contents, molt contents! D’haver pogut oferir aquest espai als infants i d’haver-los vist créixer d’una manera diferent en un espai immillorable. Aquesta és la millor recompensa: veure en els infants el fruit de la llavor que els equips vam començar a plantar a principis d’any amb la preparació de les activitats. Els monitors i monitores esperem que, tal com vam cantar durant dies en la cançó de torn, hagueu estat feliços “compartint aquest viatge”. I, ja ho sabeu: “No oblidem, recordem sempre aquest estiu!”. Ara, us esperem amb moltes ganes per començar un nou curs d’esplai amb tots vosaltres!



Segon Torn - Tornioska't


Al segon torn de colònies vam passar-ho d'allò més bé a la nostra estimada casa de Viladrau, Teresa Espona, durant 12 dies, i quines ganes teníem!


Tot va començar quan l'Astrid va arribar a la tenda d'antiguitats de la Cassandra perseguint una nota que havia perdut. Va resultar que ella era la vertadera merliniana, buscada durant segles i segles. Tot cooperant amb els seus amics, Enzo i Dídac, amb les magues Verònica i Cassandra i, sobretot, amb l'ajuda dels infants de les colònies, l'Astrid va vèncer els morganians que la Morgatrioska anava alliberant, fins a arriba a la Morgana. Gràcies a la màgia vam poder salvar la humanitat del mal i, per fi, vam poder celebrar el nomenament de la merliniana amb una gran festa.


Durant les colònies vam fer tot tipus d'activitats: des de jocs de pistes, cants i danses, gimcanes i tallers fins a moments de reflexió amb el grup i una excursió tots plegats. Cal dir que anar a la piscina i al riu era el nostre moment del dia preferit; ens agradava molt, ja que amb la calor s'agraïa i molt!


També hem après a tenir cura de la casa i l'entorn d'aquesta, a guanyar autonomia havent-nos d'ocupar de l'ordre i neteja de les nostres pertinences, tot intentant no freqüentar gaire la secció d'objectes perduts... Però, per damunt de tot, hem après a tenir una bona convivència entre la colònia.


En definitiva, hem passat 12 dies inoblidables que ens han obert les portes a noves amistats, experienciès i moments que, d'una manera o altra, ens han fet crèixer una mica més. Ja tenim ganes de les següents colònies però, per ara, tenim tot un curs d'esplai per davant, i què bé!


Tornioska't tots junts sentirem!



Camp De Treball - Estic 'K Trini


Vam començar aquesta experiència carregades d'ilusións i expectatives. Estàvem disposades a fer el posible perquè tot sortís rodó. En aquell moment encara no sabíem el que ens esperava. Vam anar arribant a la porta principal, amb vergonya, inseguretats, i unes expectatives altíssimes... Allà va ser on va començar aquesta experiència innoblidable.


El tren, casi el perdem, a l'autocar, vam utilitzar mig només nosaltres, de camí a la casa, un cotxe es pensava que fèiem auto-stop... Si així va ser l'inici, espereu-vos al final.


Vam haver d'ajudar a la Trini a "millorar" la seva agència, i ens vam haver de convertit en artistes 360°. No tots ho vam conseguir, però ens vam entregar de ple.


Sense tenir en compte el canvi de casa, el risc d'incendis, el deixar de treballar, la broma de tornar a Barcelona... Ha sigut un camp de treball increïble. Hem creat un grup molt especial i màgic. Hem gaudit de tot tipus d'activitats, jocs i moments amb els que hem après i molt! Aquest camp de treball el recordarem sempre, sense dubte. Visca ESTIC 'K TRINI!!


Text escrit per Alba Amenós, participant del camp de treball



Rutes - Goazen (la) Ruta


La nostra aventura del Camí del Nord va començar un 14 de juliol, on tots ens vam trobar per agafar el nostre tren cap al País Basc, on hi passaríem 12 dies.


El primer destí va ser Bilbao, dia entretingut on vam poder fer turisme. El segon dia va ser quan, de veritat, va començar la nostra ruta, cap a Gernika. Va ser dur, pujades i baixades, però la bona companyia sempre feia que tot fos més relaxat o, com dèiem allà, més chill.


Anaven passant els dies i a poc a poc coneixíem més pobles: Munitibar, Markina-Xemein, Deba, Zumaia, Sant Sebastià... La mitjana era exigent, 20 km per dia, però sempre un objectiu clar i la millor de les actituds!


Ja arribava el dia 10, un dia molt especial. Des de l’inici de les Rutes ja miràvem la gràfica d'aquell dia i dèiem: "Buuff, el dia 10 serà...", eren 28 km de moltes pujades i baixades. Va ser una etapa on tots vam posar moltes ganes i esforç i ho vam aconseguir! En arribar estàvem tots destrossats però amb una molt bona sensació de superació personal.


Vull donar les gràcies als 5 millors monitors que podríem haver tingut. A l'Andrea per fer-nos d’infermera a tots. A l'Oriol i al Gonzalo per portar-nos aigua quan estàvem tots molt cansats al mig a la muntanya. A l'Alba per ajudar-nos en tot el que li va ser possible, i per últim a la Marta, que per més que estigués malalta els darrers dies va fer l'etapa més dura amb la millor cara de totes. Gràcies per tot l’esforç, això no hauria sigut possible sense vosaltres.


En conclusió, una experiencia que repetiria i que recomano, de les millors de la meva vida. GOAZEN (LA) RUTA PER SEMPRE!!!!


Text escrit per Blanca Fuentes, participant de les rutes









bottom of page