top of page

UN ANY COMPLICAT, L'ANY DE FORMACIÓ

Tot i que el curs no va començar com ens hagués agradat, hem pogut preparar a les joves per a la seva futura tasca com a monitores i han pogut gaudir d’un tercer trimestre amb els diferents grups del Suñol i el Chanut. Parlem amb elles perquè ens expliquin com han viscut aquesta experiència amb els infants i com s’han sentit en aquest final d’etapa dins de l’esplai entrant a l’equip educatiu.


La Hosana ha estat fent pràctiques al grup de Baldufes del Chanut: “Aquest trimestre ha estat tota una experiència, la veritat és que quan vaig anar per primer cop estava una mica desorientada ja que no coneixia a ningú era un esplai al qual no hi havia estat mai, el Chanut. Tot i així només al primer dia ja em vaig enamorar de l’Esplai, l’acolliment, els infant, les monitores i tot el treball que hi ha al darrere es espectacular. Dono gràcies a aquest dos mesos ja que a part de passar m’ho molt bé he après molt amb els Baldufes i les seves monitores.”


La Maria ha estat fent pràctiques al grup de Xaloc del Suñol: “Des de l’experiència personal al grup de Xaloc durant el 3r trimestre fent les pràctiques haig de dir que desprès de gaudir de moments increïbles i nous aprenentatges també ha estat un bon temps de reflexió; en la meva posició dins de l’esplai, en el compromís i implicació que ofereixo com a persona. Tinc molt clar que l’esplai m’ha ajudat a créixer i m’ha donat uns valors que vull transmetre jo també.”


La Núria ha estat fent pràctiques al grup de Brivalls del Suñol: “Tot i que potser el nostre últim any com a nenes de l’esplai no ha estat tal i com ens l’esperàvem, he de dir que estic molt agraïda d’haver pogut acabar el curs amb els nens i nenes de Brivalls. Per mi, ha estat una experiència molt enriquidora que no oblidaré mai!”


La Carla ha estat fent pràctiques al grup de Picarols del Suñol: “Formació ha estat un any diferent, un any on he sentit que tot el que havia viscut a l’esplai m’havia servit d’alguna cosa. En un inici és cert que no ho vaig veure pero al començar a aplicar tots els meus aprenentatges a la meva funció com a monitora ho vaig fer. Durant el transcurs d’aquesta experiència em feia por veure com ens feiem grans pero em vaig adonar que és una etapa més i que poder fer que els nens es divertissin de la mateixa manera que jo m’havia divertit era molt millor. Per últim, el fet de rebre tant bon tracte per part de tots els monitors ha sigut un gest que ens ha facilitat tota la experiència viscuda. És d’agraïr.”


La Júlia ha fet pràctiques al grup d’Imperdibles del Chanut: “Després de tot un curs de formacions online cada dissabte a la tarda, haver-nos quedat sense poder ser ajudants i potser perdre una mica la motivació, crec que haver-nos unit cadascuna a un grup d’esplai ha estat clau. Per fi hem vist tot allò que hi ha darrere un simple dissabte, i malgrat les pors i nervis que tenia en un inici, m’he acabat sentint part del grup i estic molt agraïda. Hem tingut molta sort d’haver pogut acabar un curs que semblava no anar gaire bé d’una bona manera, i m’emporto un gran record de tots aquests anys d’esplai”


La Paula ha estat fent pràctiques al grup de Picarols del Suñol: “Aquests últims dies d’esplai en els que hem estat en el grup d’infants ha sigut molt interessant i profitós, hem pogut posar en practica algunes de les coses que havíem après en les formacions, ja que durant diversos dissabtes vam estar aprenent com actuar amb els nens, primers auxilis… I penso que la practica ens ha servit a totes de molt. A més integrar-se al grup de monitors ha sigut molt fàcil, ens han acollit molt be i ens han tractat com una més.”


La Marta ha estat fent pràctiques al grup de Xaloc del Suñol: “Malgrat les circumstàncies en les que ens hem trobat al llarg de l’any, estic molt contenta d’aquest darrer trimestre fent les pràctiques amb el grup de Xaloc. M’he sentit molt acollida per part dels infants i monitors i totes les experiències que he viscut amb tots ells me les emporto de record per sempre.”


El Marc ha estat fent pràctiques al grup de Flames del Suñol: “Encara que ha sigut un any estrany per tot el tema de la Covid, les formacions m’han ajudat i ensenyat molt en l’àmbit educatiu i personalment. Gràcies a aquest curs he après com ser un bon monitor i he gaudit molt fent pràctiques al grup de Flames.”


La Maria ha estat fent pràctiques al grup de Brivalls del Suñol: “Després de gairebé tot el curs fent la formació on-line, poder començar les pràctiques amb els grups d’infants presencialment ha estat un regal. Ha estat un any complicat i m’hauria agradat poder acabar la nostra etapa com a nenes d’una altra manera. Amb tot i això, aquest curs ha estat una experiència increïble que sempre recordaré amb molt d’amor. M’emporto moments meravellosos com el sopar comunitari de joves o la recreació de quadres de formació. També el guany d’experiència amb el grup de Brivalls; des del dia que vaig arribar fins a l’excursió a Calafell. Una creixença personal immensa.”


Comments


bottom of page