top of page

Recés 2018


El cap de setmana del 24 i 25 de Març alguns monitors vam poder gaudir del recés a Manresa, preparat per la comissió transcendent, formada per dues monitores, la Clàudia i l’Andrea; i l’animador de la fe, en Pancho.


Personalment, és el segon any consecutiu en què participo en aquesta activitat. Mai abans havia assistit a aquest tipus de jornada i no dubtaré en unir-me a la següent l’any que ve. Diàriament, tenim molt poc temps per a nosaltres, és per això, que quan se’ns ofereix l’oportunitat de marxar dos dies a allunyar-nos de la rutina i pensar en les nostres respectives vides, no ens hi podem negar.


Durant el recés, s’arriba a uns alts nivells de profunditat on s’experimenta i s’evidencia el potent món interior que tenen i desenvolupen l’equip de monitors. Per a aconseguir-ho, es realitzen varies activitats i dinàmiques. Generalment, consisteixen en una reflexió individual a partir de: texts, frases, paraules, entre d’altres. Després, s’agraeix compartir els propis pensaments, ja sigui amb parelles, petit grup, o bé, amb el grup en conjunt.


Algunes dinàmiques que vam realitzar van ser: col·locar algunes paraules com: adjectius, sentiments, persones de la nostra vida…en una diana on la nostra persona era el centre; un altre va ser la lectura de dos texts en els quals vam haver de reflexionar i respondre una sèrie de preguntes, així com trencar una tassa i, acte seguit, enganxar els trossos trencats que representaven les nostres esquerdes; també, vam representar la nostra pedra que arrossegàvem dia rere dia amb materials plàstics; i finalment, una altra activitat va ser realitzar simbòlicament el nostre camí de la vida on havíem d’incloure a les 15 persones més essencials per a nosaltres. També cal esmentar, que vam anar un parell de cops a la cova de Sant Ignasi a celebrar una eucaristia, i a la nit, vam fer uns cants de Taizé. A més, només arribar vam fer una visita guiada pels llocs més emblemàtics de Manresa amb relació a Sant Ignasi.


Per concloure, vaig sentir-me molt recolzada, compresa, escoltada i acompanyada per tot l’equip de monitors, pels pares delegats i per l’animador de la fe. És una molt bona experiència on vius diferents aspectes dels que estàs acostumat als dissabtes d’esplai o a les excursions. Opino que és molt rellevant pensar en un mateix sense por, per tal de ser conscient de les teves necessitats, objectius i aspiracions. Es va crear un ambient molt positiu, empàtic i cohesionant. Una vivència totalment enriquidora.


bottom of page