top of page

Formació a Taizé

Aquest passat desembre el grup de Formació ha fet una estada a la Comunitat de Taizé, a França. En Francesc Alemany, un dels joves de Formació, ens explica la seva experiència.


Mai arribaria a imaginar que un viatge de 5 dies canviaria tant el meu dia a dia, i es que Taizé es això, perdre per trobar i desconnectar per tornar a connectar com mai has connectat. El viatge van ser unes 10 hores entre trajecte i parades, quan arribes al lloc et trobes amb una comunitat on regna el silenci i la tranquil·litat, factors que més tard aprendríem a valorar.


Una rutina molt marcada que deixava de ser rutinària a l’aprofitar tots els moments del dia, no hi havia descans , si no estaves fent activitats de reflexió, estaves fent tasques pròpies de Taizé i encara que al principi sembla pesat al final acabes admirat del què Taizé aconsegueix fer amb les persones. Taizé aconsegueix que tothom tingui un objectiu comú i compartit, aconsegueix harmonia entre les persones de diferents països d’arreu del món que potser no comparteixen ideals o llengua, però tots són allà pel mateix i es respecta qualsevol pensament o sentiment.


Vius una vida espiritual i de fe que es senzillament increïble, amb els cants tres vegades al dia sents que connectes amb tu mateix, amb el que canta al teu costat encara que no el coneguis i amb Déu, jo definiria el lloc com un lloc màgic on has d’anar a viure-ho tot des de dins per entendre aquella sensació de la que vull parlar, una sensació única, indescriptible i efímera.


Aprens a veure la sort que tens, per exemple, els àpats no són com estem acostumats en relació en la quantitat i acabes valorant més el que tens a la teva vida, sens dubte recomano a tothom l’experiència de Taizé ja que fa que desconnectis uns dies de la vida tan quotidiana que tenim, et coneguis a tu mateix i aprenguis que tot el que tens s’ha d’apreciar més del que normalment ho fem.


En tots els moments del dia estàs acompanyat de gent d’altres escoles de Jesuïtes, o de gent que es voluntària allí o els propis monjos i acabes veient que sempre hi ha alguna cosa a aprendre o algú que dirà una cosa que faci despertar en tu una sensació nova. Dues setmanes després d’haver tornat de Taizé sé que ara visc d’una manera diferent, més plena i sincera amb mi i el meu entorn, i sé que és gràcies a aquell viatge de 5 dies que em va canviar totalment. Ho recomano a tothom, de totes les edats, creences i idees.


Agraït a l’escola d’aquesta experiència.

Comments


bottom of page