top of page

Amb una donació, pots fer una gran acció!

El passat dissabte 18 de maig de 16:00 a 20:30 el grup de Flames va organitzar, conjuntament amb el Banc de Sang, una campanya de donació. Va anar genial, 32 persones van venir a donar sang! Gràcies i felicitats!


Tot seguit, podeu llegir els testimonis de dues persones: la Laura Aparicio, monitora del Centre d’Esplai Joan Suñol; i el Sergi Vilasis, pare de l’esplai.


Em dic Laura Aparicio i tinc 19 anys, per tant, només he pogut donar sang dues vegades, a part, que no tinc gaires coneixements sobre aquest “món”.


Per mi, donar sang, és donar vida, ja que amb aquestes transfusions es poden tractar moltes malalties i a part, salvar alguna vida. Per mi és una satisfacció donar sang, i m’agradaria que les dones també poguessin donar fins a 4 cops a l’any, com els homes, ja que crec que és una donació benèfica i molt bona.


Personalment, opino que aquesta activitat, s’hauria d’haver portat a terme fa anys a l’esplai, ja que és una manera de conscienciar de la importància de donar sang als infants, animo a que cada any es faci!


El tracte que vaig tenir durant tot el procés va ser increïble, realment es notava com aquestes persones ho fan de tot cor. A més a més, és una manera que ells es puguin implicar en la causa, ja que per l’edat que tenen, encara no poden donar.

Va ser una experiència increïble veure com hi havia més monitors i persones de la comunitat, realitzant aquesta acció, a mi, em va omplir el cor, ja que pel que he viscut de primera mà amb algun familiar, donar sang, és donar vida.

Sé que és un tema complicat, ja que hi ha persones que per por no donen sang, però m’agradaria enviar un missatge d’ànims, i intentar fer entendre que la satisfacció que dóna donar sang, és molt més important, que la por a les agulles!


Per tant, veure la quantitat de gent que es va reunir durant tota la tarda, va ser un goig. Vull agrair a totes aquelles persones que s’han sumat a la causa, perquè recordeu, AMB UNA VEGADA NO HI HA PROU!"


Laura Aparicio


"Aquest any, l’esplai ens ha sorprès amb una nova iniciativa que demostra, un altre cop, el grau de sensibilització que té l’esplai Joan Suñol amb la societat i amb la construcció d’uns valors per a tots el nens, nenes i joves que hi formen part.

Per primera vegada, almenys per a mi, l’esplai ha organitzat una campanya de donació de sang i a més ha involucrat als nens i nenes per tal que la iniciativa fos un èxit, un èxit, ja que ha aconseguit que una persona com jo, que només havia donat sang quan era a la “mili” només per poder menjar un entrepà, hagi superat les seves pors i s’ha conscienciat per tornar a donar sang 20 anys després, ara entenc això que es diu que l’esplai et canvia, però no només als nens…als pares també!


Realment haig de reconèixer que estava una mica atemorit, deixar-me clavar una agulla, sense que després em donin els resultats d’una analítica era força nou per a mi. Encara recordo que era dels primers en arribar i ja tenia a nois i noies de flames animant-me i fent-me costat, no van deixar que em posés més nerviós i m’ho van explicar tot, de la manera que un noi de 14 anys t’ho pot explicar: clar i català! Al gra i sense embuts! Tal i com m’agrada a mi que m’expliquin les coses.

Cal dir que el personal sanitari també va col·laborar en fer-me sentir molt còmode en una situació com aquella, varen respondre els milions de preguntes que vaig fer sobre tot el procés i recorregut de la meva sang, fins arribar a poder ser útil per algú que la necessita. Recordo a una noia de flames que es va quedar amb mi tota l’estona que vaig estar donant sang, li haig d’agrair profundament el recolzament moral que em va fer. Només em queda tornar a felicitar a l’esplai per aquesta nova iniciativa, que espero sigui la primera de moltes més, ja que gràcies a vosaltres heu aconseguit un donant més. Felicitats Esplai Joan Suñol!"

Sergi Vilasis


Gràcies a tots i a totes! Recordeu, però, que amb una vegada no hi ha prou!Commentaires


bottom of page